måndag 29 mars 2010

DRÖMGOD BÄRPAJ MED CITRON


Pajskal:
2,5 dl mjöl
0,5 dl socker

2 tsk vaniljsocker
150 g smör, nästan smält


Fyllning:
3 ekologiska ägg (Citronkrämen blir gulare av ekologiska ägg)

2 dl socker

1 citron (Rivet skal och saft)

0,5 dl mjöl


Arbeta ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en rund form, ca 26 cm i diameter, med löstagbar kant. Vispa ägg och socker så att det blir riktigt pösigt. Tillsätt citronskal och saft samt mjöl i äggblandningen. Rör ihop. Häll citronkrämen i pajskalet och grädda i 200 grader i 10-15 minuter. Krämen kan gärna vara lite lös när den tas ut ur ugnen. Den blir fastare i konsistensen när den svalnar. Täck pajens ovansida med valfria bär. Pudra med lite florsocker precis innan servering. Servera med lättvispad grädde.

Supergod och fräsch paj som är jättelätt att göra och kan varieras med olika bär och frukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar