tisdag 5 januari 2010

MEXICANSKA CHILIBÖNOR MED MÖRK CHOKLAD

6 portioner



2 burkar bönor (svarta eller kidney) à 400 gram
2 rödlökar, grovt hackade
3 vitlöksklyftor i skivor
1 msk olivolja
1-2 röda chilifrukter, finhackade
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
50 gram mörk choklad
salt, peppar + andra valfria kryddor


Fräs lök och vitlök mjuka i olja. Dela chilin och ta bort alla kärnor. Finhacka den och blanda ner. Häll på tomatkross, späd med vatten och blanda ner bönorna. Späd ev. med mer vatten om blandningen är för tjock. Smaksätt med salt och peppar och blanda ner chokladen bruten i bitar och låter den smälta. Smaka av med mer kryddor.

Man kan äta bönorna som tilbehör till tex kyckling eller annat kött, med nachos eller tortillabröd. Det är godast med någon form av creme fraiche, gräddfil eller kesella till eftersom det är ganska starkt. Ost är också gott att strö på. Själva bönblandningen är 240 kalorier per portion och sen får man räkna de kalorier som blir när man lägger till tortillas, sallad, creme fraiche osv. Väldigt enkel och billig rätt, lätt att göra till många personer och bönblandningen får en väldigt spännande och speciell smak tack vare chokladen. Kul att testa något nytt, rekommenderas starkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar